Стартира кампания за осиновяване на кучета

Архив Бургас

06-04-2012, 17:22

Снимка:

mirogled.com

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

"Ще те обичам - само ме вземи" е мотото на кампанията в Бургас

В навечерието на Цветница институции и неправителствени организации стартират кампания по осиновяване на бездомни кученца.

Мото на инициативата е "Ще те обичам - само ме вземи" и зад нея застават общината и две неправителствени организации ”Спаси приятел” и Мисия “Феникс”.

Всеки, който има желание, може да се сдобие с четириног приятел на 7 и 8 април от 10 до 15 ч. Акцията ще се състои на територията на Морската градина, до Пантеона.

Там желаещите ще могат да се запознаят с част от обитателите на Приюта за безстопанствени кучета.

Осиновяването на куче трябва да бъде добре обмислено, отговорно и мотивирано решение, напомнят  организаторите. Те се апелират към хората, които вече са се решили на тази стъпка да посетят посоченото място и изберат своя домашен любимец.

"Кучетата са социализирани, дружелюбни, всеотдайни и готови да ви приемат като свои стопани. Нека заедно се опитаме да им намерим дом, за да не се скитат по улиците без грижа и подслон", призовават инициаторите на кампанията.

Като допълнителен стимул, през април всеки гражданин, осиновил куче от Приюта, ще получи ваучер за едногодишна поливалентна ваксина и 10 броя таблетки за вътрешно обезпаразитяване.