Радост в жълто! Ботев удари Нефтохимик с 2:0

Архив Пловдив

07-04-2012, 20:18

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Деян Христов и Кривия бележат, канарчетата скъсиха дистанцията до Етър само на 4 точки

Ботев (Пд) значително увеличи шансовете си за промоция в „А” група, след като удари с 2:0 един от преките си конкуренти – Нефтохимик. По този начин „канарчетата” скъсиха на 4 точки дистанцията от лидера Етър и на 2 точки от бургазлии. Деян Христов и Сашо Александров - Кривия вкараха по едно попадение за безценния успех на стадион „Беркут” в Брестник.

Още в 8-ата минута резултатът можеше да бъде открит. Йордан Христов изпробва бомбен шут, но топката се отби от гредата. Бетонът на гостите се пропука в 41-ата минута. Тогава Радослав Бачев центрира към Деян Христов, който изби топката с глава от ръцете на вратаря Павел Станев и след това я довкара в мрежата за 1:0. Почти всички играчи на Нефтохимик награбиха съдията Ивайло Стоянов, който ги успокои с два жълти картона.

В самия край на първото полувреме Сашо Александров получи пас в пеналта, финтира един защитник и прати топката под напречната греда за 2:0.

През второто полувреме жълто-черните играха по-затворено, но също имаха две ситуации за гол. Павел Станев спаси силен удар на Йордан Христов в 75-ата минута. Малко след това вратарят на Нефтохимик подари топката на Деян Христов, но той се подхлъзна, би слабо и топката бе изчистена от защитник.