Мъжете на изчезване, стерилитетът нараства застрашително

Архив Бургас

07-04-2012, 12:58

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

Лекторите подробно обясниха как различните инфекции и полово предавани болести могат да доведат до необратими последици и да лишат младите хора от шанса да станат родители по-късно.

Мъжете, които могат да имат деца намалява с всяко поколение. Става въпрос за влошаване на качеството на семенната течност.

Тези шокиращи данни съобщи по време на конференция в Бургас, доц д-р Цветан Цветков от Ин Витро клиника Олимед Варна.

Във форума взеха участие много млади хора, който получиха ценни съвети как да се грижат за своето репродуктивно здраве. Те получиха от сдружение "Зачатие" информационни материали за превенция и кондоми.

Книжките са разработени специално за момчета и момичета и ще бъдат разпространявани в гимназиите. Информационни брошури съдържат важни данни за това как тесните джинси и боксерки и продължителният престой в седнало положение могат да доведат до стерилитет при момчета, а убийствените диети и тютюнопушенето до безплодие при момичета.

Лекторите подробно обясниха и как различните инфекции и полово предавани болести могат да доведат до необратими последици и да лишат младите хора от шанса да станат родители по-късно.

След презентацията пред бургаските ученици, специалистите от Ин Витро клиниката се срещнаха с двойки от региона, които имат проблеми с репродукцията.