Професор, журналист и преподавател оценяват съвременните „Чичовци“

Архив Пловдив

09-04-2012, 12:43

Снимка:

Картина на добричкия художник Николай Бебенов

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Конкурс за есе по повод Деня на Европа - 9 май на тема "Чичовци в Европейския съюз" ще провокира крeативните натури в Пловдивска област

Конкурс за есе по повод Деня на Европа 9 май на тема "Чичовци в Европейския съюз" ще провокира крeативните натури в Пловдивска област, а и в страната.

"Решихме да изберем темата, за да видим какъв е съвременнияj прочит на Вазовите "Чичовци"и какъв е българинът в Европа според младите", казаха инициаторите на литературната надпревата от ГЕРБ Сопот.

Право на участие имат всички на възраст от 16 до 35 години, а журито е съставено от проф. Светлозар Игов, журналистът Катя Костова и преподавател по български и литература в града на Иван Вазов - Валя Минкова.

Крайният срок за предаване на есетата е 30 април, а награждаването ще се състои на 9 май в Сопот. Обемът не трябва да превишава 2 печатни страници.Призовете ще бъдат атрактивни. Ще ги обявим до няколко дни, каза Костова.

Желаещите на участват могат да пращат творбите си по темата на адреса на ФЕРБ Сопот на хартиен носител или на електронната поща gerb_sopot@abv.bg.