Добро утро на Велика сряда!

Архив Пловдив

11-04-2012, 07:43

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Докъде стигнахте с великденските приготовления?

Великден наближава, а имаме още толкова задачи. Бъдете спокойни. Направете си семейно разпределение на ангажиментите и така всеки ще участва в подготовката на празника. Не допускайте всичко да се стовари на женските плещи.

Ред е на яйцата и да измислим как ще ги нашарим. Да се огледаме за агнешко, за свежи марулки. Не бива да забравяме и великденската украса.

Времето няма да се различава от вчерашното. Пак ще е облачно, в Пловдив може да повали. Добре звучи прогнозата за 17 градуса следобед. Нищо, с чадър в ръка можем да се справим с всичко.

Третият ден на Страстната седмица е Велика сряда. На този ден Иуда Искариот отишъл при юдейските първенци и ги уговорил  да предадат  Иисус Христос за тридесет сребърника.

Вие не предавайте, бъдете благодарни, добри, усмихнати.

Програмата на Пловдивска Митрополия за Велика сряда:

8.00 ч., Митрополитски храм „Света Марина” - Преждеосвещена света литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай

11.00 ч., Митрополитски комплекс „Света Марина” – Детски празник

17 ч., Митрополитски храм „Света Марина” - Малко повечерие ще отслужи Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай

Активно ще започне деня в „Северен“, където още рано сутринта ще бъде организирана акция по прибиране на бездомните кучета от улиците на района.

С митинг-поклонение пловдивските социалисти ще отбележат 11 април – Международен ден на политзатворниците и концлагеристите и на пострадалите от фашизма и войните. Поклонението ще започне в 17.30 пред паметната плоча на бившия пловдивски затвор.

Интересна ще бъде срядата за пловдивчани от Кючук Париж. Там кметството е решило всички гаражи в района да светнат в светло синьо. Днес в 10.30 ч. започва раздаването на боята. Всеки мераклия може да отскочи до сградата на район Южен.

Чудесно време е и за театър. Драматичният ви кани на две постановки. “Подземни чайки”  и “Тишина, моля!”. Начало: 19 ч.

Ако предпочитате кино. Пловдивските екрани ни примамват с три премиерни и един предпремиерен филм.

Романтичната драма “Титаник” 3D (2012) може да се гледа в Сinema City и във Фламинго. Комедията “Американски пай: Отново заедно” (2012) се прожектира в Сinema City и във Фламинго.

Третата премиера е анимационната копродукция на Великобритания и САЩ “Пиратите! Банда неудачници” (2012), озвучена на български език. Филмът се излъчва в Сinema City и във Фламинго.

Американският екшън “Студена светлина” (2012), с участието на Брус Уилис, е предпремиерното предложение на кино Сinema City.