Костица от петата на Йоан Предтеча откраднаха в Сливен

Архив Бургас

11-04-2012, 12:55

Снимка:

Виктор Леви, СтандартНюз

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

"Този, който е посегнал на светинята, да върне откраднатите мощи чрез дежурния свещеник. Кражбата, особено на свети мощи, е голямо престъпление и тежък грях", призова сливенският митрополит Йоаникий пред медии.

Костица от петата на Йоан Предтеча е най-вероятно липсващата частица от мощите на светеца, която е задигната от сливенския храм "Св. Димитър", научи БургасУтре.

Наглата кражба бе оповестена по-рано днес от сливенския митрополит Йоаникий. Светинята гостува там от 29 март до 2 април. Мощите са заминали за Сливен в запечатано с червен восък ковчеже, казаха запознати. 

Според информация на СтандартНюз кражбата най-вероятно е станала в последния ден от гостуването. Свещениците обаче не подали сигнал за случая в местната полиция.

"Този, който е посегнал на светинята, да върне откраднатите мощи чрез дежурния свещеник. Кражбата, особено на свети мощи, е голямо престъпление и тежък грях", призова дядо Йоаникий пред медии днес.

Според информация на радио "Фокус" в момента мощите на Кръститителя са върнати в Созопол и вече цяла седмица са изложени за поклонение в църквата „Св. Георги”