Голям спортен център ше се изгражда в к-с „Меден Рудник”

Архив Бургас

11-04-2012, 13:25

Снимка:

Пресслужба Община Бургас

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

„Комплекс „Меден рудник” ни е приоритет, тъй като беше най-изостанал откъм благоустрояване, въпреки че е с размерите на среден български град - смята кметът Димитър Николов 

 В жилищен комплекс „Меден рудник” до края на годината ше започне строителството на модерен закрит басейн. По-късно около него ще бъде изграден голям спортен комплекс на открито.

Блатото, в което години наред се вливаха отходните води на комплекса, вече  е пресушено. В момента върви проектирането на закрития басейн, чието изграждане ще започне през тази година. Той ще е 25-метров и ще може да се ползва не само от спортните клубове, но и от граждани. Сега в „Меден рудник” има само един малък  басейн в СОУ „Константин Петканов”, а желаещите да плуват са много.

След изграждането на новия закрит басейн е предвидено да се обособят спортни зони за футбол и тенис, както и обслужваща зона с паркинг.

„Комплекс „Меден рудник” ни е приоритет, тъй като беше най-изостанал откъм благоустрояване, въпреки че е с размерите на среден български град. Там в момента сме на финал с изпълнението на проект за изграждане на нова кухня-майка за социалния патронаж и детска млечна кухня, напредва и изграждането на закрития пазар за селскостопанска продукция и хранителни стоки”, каза кметът Димитър Николов.

През последните няколко години общината работи активно по своята програма за насърчаването и развитието на спорта в града, като построи няколко спортни комплекса, както и плувни басейни, които се използват активно от гражданите на Бургас.