Аксел Роуз бе освиркан в Залата на славата на рокендрола

Архив Пловдив

15-04-2012, 11:48

Автор:

ПловдивУтре

Всичко от Автора

Фронтменът на Guns N' Roses отказа да получи наградата си и публиката изригна от недоволство

Няколко прочути музиканти - от рокерите от Guns N' Roses до R&B легендите Смоуки Робинсън и Miracles станаха в съботната вечер членове на Залата на славата на рокендрола в Кливлънд. Вечерта обаче бе белязяна с това кой отсъстваше от церемонията.

Аксел Роуз, фронтменът на Guns N' Roses, отказа да приеме наградата след години на спорове с членовете на бандата.

При споменаването му в залата от близо 6000-те гости се чуха освирквания и дюдюкания.

Това стана, когато Били Джо армсторнг, фронтменът на Green Day, попита публиката "а кого го няма днес?", докато останалите от Guns N' Roses излизаха на сцената.

"Повечето изпълнители са бесни. Готов съм да се обзаложа", каза Армстронг. Той похвали Роуз с думите "Той е един от най-добрите фронтмени, докосвали се до микрофона. Но понякога трябва да се огледаш назад, за да продължиш напред."

Аксел е първият рокаджия, отклонил наградата след 2006г., когато същото направиха пънкарите от Sex Pistols

През седмицата в отворено писмо той заяви, че "с уважение отказвам да бъда включен в Залата на славата като член на Guns N' Roses" на 27-та церемония в събота. Селекцията се прави от 600 професионалисти в музикалната индустрия.

Другите две имена, които отсъстваха снощи, бяха Род Стюарт (вписан заедно с останалите от групата Faces/Small Faces) и Адам Яуч от Beastie Boys, който от 2009г. насам се лекува от рак.

Род Стюарт вече е в Залата на славата като самостоятелен изпълнители този път се извини, че е болен от грип и по препоръка на лекарите не бива да излиза от дома си.

В миналото организаторите на Залата на славата на рокендрола са била критикувани, че отличават изпълнители и фронтмени преди да окажат тази чест на групите, в които са пеели и свирили.

Тази година бяха включени 6 нови групи: The Miracles на Смоуки Робинсън, The Crickets - групата на Бъди Холи, The Midnighters, с която свиреше Бил Хейли, The Blue Caps на Джийн Винсънт и Тhe Famous Flames на Джеймс Браун.

На 4-часовата церемония снощи свириха Green Day, Kid Rock, Red Hot Chili Peppers, Donovan и Faces