Съкилийници биха до смърт некрофил

Архив Пловдив

17-04-2012, 14:08

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

В началото на април съдът в Лом осъди синът на селския гробар на три години

Затворник-некрофил от Расово беше убит от съкилийници във врачанския затвор, съобщиха от ОД на МВР във Враца. Трупът на 33-годишния Димитър Георгиев е открит към 16 часа в неделя.

Смъртта е настъпила от травматичен кръвоизлив на мозъчната обвивка. Той е налаган с твърди предмети докато издъхнал, установило разследването.

В началото на април съдът в Лом осъди синът на селския гробар на три години лишаване от свобода. Той е първият некрофил у нас, който е насилвал три пъти погребано момиче.

В нощта срещу 3 октомври миналата година Димитър извадил от гроба трупа на 25-годишната Теодора Тодорова, в която бил влюбен, но не споделил с нея чувствата си приживе.

След като се гаврил с мъртвата, той захвърлил голото й тяло в храсти на няколко метра от гроба. После задигнал бижутата и лаптопа от ковчега и го заровил отново. Пред магистратите Димитър направил признания и е осъден по правилата на съкратеното производство.

Заради липсата на законови текстове, присъдата му не е за некрофилия, а за хулиганство извършено с особен цинизъм и дързост. Тепърва разследването ще изяснява каква е причината той да бъде убит от съкилийниците си на връх Великден, пише standartnews.