Откриха мъртъв собственик на заложни къщи

Новините

18-04-2012, 14:21

Снимка:

Sofia Photo Agency | АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Аутопсията установила две огнестрелни рани по тялото на Драгомир Бицов

40-годишен собственик на заложни къщи е бил открит мъртъв в една от къщите му в столичния кв. "Горубляне", съобщи Би Ти Ви.

Тялото на Драгомир Бицов било открито на 14 април от негов приятел, който сигнализирал в полицията.

Първоначално полицаи и съдебен лекар, които посетили мястото, сметнали, че се касае за естествена смърт, но на следващия ден станало ясно, че Бицов е умъртвен умишлено. Аутопсията установила две огнестрелни рани по тялото му. На мястото, където е открита жертвата, не е имало следи от насилие. Кръв също нямало, уточняват от пресцентъра на МВР. Бицов няма криминални регистрации.

Според информационно-правните регистри Бицов е едноличен собственик на фирмата "Ив-Трейд", която се занимава с предоставяне на парични заеми, обезпечени със злато. През тази фирма убитият е държал няколко заложни къщи. Чрез "Ауто Диб – Трейд", на която също е едноличен собственик, Бицов търгувал и с авточасти.

Убийството на Бицов е поредното от серия разстрели в последния месец. Първо бе убит Кирил Кирилов–Шкафа, който бе подсъдим по делото "Наглите". След това в центъра на София беше застрелян и Йордан Динов. Дни по-късно показно бе убит Васил Лазов, чиято основна дейност бе свързана с отпускане на кредити срещу ипотеки.

За убийството на Бицов МВР съобщи едва, след като за него в сряда информира столичен вестник.