Представиха Бургас, Созопол и Несебър като кандидати за Евро 2015

Архив Бургас

19-04-2012, 16:18

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Стадионите, на които ще се играе първенството за юноши до 17 г., са осем: „Беркут“ в Брестник, „Берое“ в Стара Загора, пловдивските „Христо Ботев“ и „Локомотив“, „Хаджи Димитър“ в Сливен, Градски в Несебър, градски стадион в Созопол и стадион „Лазур“ в Бургас

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и заместник-изпълнителният директор Тервел Златев представиха центровете, стадионите, градовете и бюджета за Евро 2015 за юноши до 17 години.

Нашата страна спечели домакинството на турнира в конкуренцията на Македония, Финландия, Израел, Дания, Естония, Люксембург и Азербайджан. За шампионата в България УЕФА въвежда нов формат, включващ 16 финалиста, като лъвовете се класират автоматично като домакини на форума.

„Националният селекционер Любослав Пенев ще помогне за подбора на треньорския щаб, който ще има задачата да подготви отбора на юношите до 17 години. До един месец ще обявим какъв екип ще се заеме с тези момчета, които са родени през 1998 година", разкри Борислав Михайлов.

„За нас е голяма чест, че се преборихме за това първенство. 2-3 години се готвихме за него. Така помагаме за популяризирането на детско-юношеския футбол, както и за инфраструктурата в тези райони. /б.а.- регионите, в които ще се проведе първенството са Пловдив и Бургас/.

Стадионите, на които ще се играе Евро 2015, са осем: „Беркут“ в Брестник, „Берое“ в Стара Загора, пловдивските „Христо Ботев“ и „Локомотив“, „Хаджи Димитър“ в Сливен, Градски в Несебър, градски в Созопол и стадион „Лазур“ в Бургас.

Имаме писмена подкрепа и гаранции от общините, че всичко ще бъде изпълнено. За този формат са достатъчни стадиони с 2000 до 5000 души капацитет. На този етап идеята за организиране на европейско първенство за мъже съвместно с Румъния за 2020 година се отлага, струва ми се, че ще се стремим да го направим през 2028 година. Но искаме да вървим стъпка постъпка и след шампионата до 17 години да организираме такъв за младежи", добави Михайлов.