Георги Танев бил заклан от гарда си, твърди обвиненият за убийството Сменовски

Архив Бургас

19-04-2012, 17:41

Снимка:

архив БургасУтре

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

След като сутринта магистратите изслушаха и последните свидетели подсъдимият Динко Сменовски се изправи пред съда, за да разкаже своята версия за фаталната нощ. Утре делото продължава с пледоариите на страните, очаква се следобед да бъде произнесена присъдата.

“Косата ми побеля от стрес, получавам заплахи по интернет. Страх ме е от семейството на Танев и съдружника му, както и от бодигарда му Горан Горанов”,

това заяви днес следобед в обясненията си пред окръжните магистрати Динко Сменовски, който е обвинен в убийството на заклания м.г. строителен предприемач. Той се изправи пред съда, за да разкаже своята версия за фаталната нощ миналия март след като и последните свидетели в процеса бяха разпитани сутринта.

Минути след като започна разказа си Сменовски хвърли бомбата, че закланият строителен предприемач бил наръган от собствения си охранител. Според версията на Сменовски за фаталната нощ Танев се опитал да го рани с хладно оръжие, но вместо Сменовски уцелил гарда. 

"Тогава Горанов се обърна фронтално към него и извика “Не стига, че спиш с гаджето ми, сега искаш и да ме убиеш” и намушка Георги с един от мечовете си в областта на слабините”, заяви Сменовски. 

Думите му предизвикаха бурни реакции от страна на частното обвинение. 

Според Сменовски във фаталната вечер той отишъл в бара около полунощ, а към 3 часа в заведението влязъл Георги Танев с бодигарда си Горан Горанов. Горан обаче излязал почти веднага, а Танев се настанил на сепарето срещу него.

“Погледите ни се засякоха. Веднага погледнах надолу, защото докато влизаше изглеждаше пиян, а аз не исках конфликт”, обясни Сменовски.

Секунди след това очите им отново се срещат и тогава Танев напсувал Сменовски, след това му показал среден пръст. Тогава Сменовски казал на висок глас, че не иска проблеми, но единственото, което Танев му отвърнал било “Ти сега ще видиш какви проблеми ще имаш”.

Почти веднага в бара влязъл Горан и след размяна на реплики се насочили към сепарето на Сменовски.

“Изплаших се много, разбрах че ще стане проблем и се огледах накъде да бягам. Горан и Георги вече бяха пред мен, чувах ги че ме псуват”, разказа Сменовски.

След като се приближили до него Горан му лепнал силна плесница. Секунди след това Танев изкарал 25-сантиметров нож. При вида на острието Сменовски легнал свит на сепарето от уплаха и започнал да вика “Махни го този нож”.

“Тогава и двамата се надвесиха над мен, а Георги каза “Сега ще ти отрежа главата, копеле. Ти знаеш ли кой съм аз, ще те убия”. После ме повалиха на земята, а Горан псуваше”, разказа още Сменовски пред съда.

После изведнъж усетил силна болка, обляли го топли вълни и разбрал, че е наръган. Успял да пропълзи и да избяга към изхода, но се обърнал да види дали замахват още към него.

Точно тогава Сменовски твърди, че видял как Танев неволно ранява охранителя си, който пък след това го намушкал фатално.

"Веднага избягах, хванах такси и отидох в болницата, помолих да ме скрият, защото чух, че бърза помощ кара двама ранени в нощен бар", допълни как според него се е развила вечерта обвиняемият.

Делото ще продължи утре от 9,30 часа. Очаквайте подробности!