"Тайм" класира най-влиятелните за 2012

Архив Бургас

19-04-2012, 18:59

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Любопитно е, че резюметата на личностите, поместени в списъка, са писани от Джони Деп, Пинк, президентката на Аржентина Кристина Кирхнер, Барак Обама, Гари Каспаров, Стела Маккартни, Ал Гор.

Американското списание "Тайм" обяви 100-те най-влиятелни личности в света за тази година.

Трийсет и осем от стоте най-влиятелни личности са жени, което е рекорд, както и броят на неамериканците – 54, пише vesti.bg.

Към очевидния избор на личности като президента на САЩ Барак Обама или инвеститора магнат Уорън Бъфет се прибавят още хакерската група "Анонимните", руският блогър Алексей Навални, Пипа и Кейт Мидълтън и певиците Адел и Риана.

Сред бизнес лидерите в списъка са шефът на "Епъл" Тим Кук, шефката на "Фейсбук" Шерил Сандбърг, производителката на бельо Сара Блейкли.

Сред най-влиятелните политици са нигерийският президентГудлък Джонатан, израелският премиер Бенямин Нетаняху, германската канцлерка Ангела Меркел, китайският вицепрезидентСи Дзинпин, турският външен министър Ахмет Давутоглу, Дилма Русеф. Но и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей,сирийският президент Башар Асад, новият севернокорейски лидерКим Чен-ун и лидерът на талибаните молла Омар.

В спортния раздел са Лионел Меси, китайско-американската бейзболна звезда Джеръми Лин, тенисистът Новак Джокович и параолимпийският спринтьор Оскар Писториус.

Отличили се представители на шоубизнеса са и актрисите Тилда Суинтън, Клеър Дейнс, Виола Дейвис, както и продуцентът Харви Уайнстайн.

Те са хората, които ни вдъхновяват, забавляват, предизвикват и променят света ни, обясняват от списанието.

Макар включването в списъка да се приема за голяма чест, редакцията на "Тайм" подчертава, че избраниците попадат в него, ако са повлияли за променянето на света за добро или за лошо.

Любопитно е, че резюметата на личностите, поместени в списъка, са писани от не по-малко известни личности като Джони Деп, Пинк, президентката на Аржентина Кристина Кирхнер, Барак Обама, Гари Каспаров, Стела Маккартни, Ал Гор.