Добро утро в петък!

Архив Пловдив

20-04-2012, 07:22

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Какво, къде и кога в Пловдив и региона

Петък е, но не е ден на майстора! Да не сте забравили, че утре отново сме на работа. Хубаво ни беше, когато почивахме около Великден. Е, сега ще трябва да отработваме.

Да ни чуят и видят европейците. Може пък в следваща класация да не сме сред първите по най-много почивни дни в годината.

Не забравяйте чадъра. Ако синоптиците са точни в Пловдив ще има кратък дъжд. Максималната температура ще стигне 19 градуса.

Министерска визита. Сергей Игнатов ще открие IV-тата  Панорама на професионалното образование в България. Тази година в националния кръг на състезанията участват 555 ученици от 212 професионални гимназии.  Партньори в панорамата са бизнесът и висши училища. Събитието ще стартира в 9.30 ч. в Международен панаир – Пловдив.

В сградата на Областна администрация ще има работна среща на журналисти с експерти от Програма Достъп до Информация. В 13.00 ч. започват дискусии за публичните регистри и журналистическите разследвания.

Този следобед в община Първомай ще се проведе второ изнесено заседание на Съвета за развитие на област Пловдив. Ще се обсъждат проблеми, свързани с насърчаване на заетостта. Домакин на събитието ще бъде кметът на Първомай Ангел Папазов, който ще представи добри практики при реализиране на проекти.

Стадионът на Филипопол и днес ще бъде основен акцент в представянето на община Пловдив на Международната туристическа борса „Културен туризъм”, която  се провежда до утре във Велико Търново. На щанда на нашето изложение ще има триизмерно изображение на древното съоръжение, побиращо 30 хиляди зрители. Бюстове на римски императори и антични колони ще допълнят визията на Античния стадион. Пловдивски общинари пък ще бъдат предрешени като римски и тракийски воини.

В 13.00 ч. в Балабановата къща ще бъдат наградени отличените творци, участвали в 12-ия Международен пленер ''Традиция, екология, творчество". Във форума участват 75 ученици от България и Гърция.

Ако ви се ходи на театър, имате избор. В Драматичния в 19.00 ч. започват две постановки- “Sex без захар” и “Албена”.

Артистите от Кукления театър ви канят на “Мързеливата пчеличка” – начало 13.00 и 14.00 ч.

Кината излъчват два премиерни филма “Бойни кораби” и “Жената в черно”.

За любителите на нощни изживявания тази вечер в Плазма - BEATFACTOR // D-PHRAG & PLAMEN K [FRISKY RADIO].