Уволненият съветник на Борисов Кирчо Киров - на прокурор

Архив Бургас

20-04-2012, 09:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

 Той бил проверяван за раздаване на ведомствени жилища, а службата му имала и пропуски в информацията, която трябва да осигурява от чужбина.

Премиерът Бойко Борисов е дал на прокурор съветника си генерал Кирчо Киров, който доскоро ръководеше Националната разузнавателна служба (НРС), научи “Труд”.

Киров бе уволнен вчера от съветническия си пост.

От правителството съобщиха само за освобождаването, но без да споменават мотивите за него.

Според източници на “Труд” в доклада до прокуратурата става въпрос за нарушения на Киров, извършени в качеството му на шеф на НРС. Генералът имал не малко прегрешения, според запознати. Той бил проверяван за раздаване на ведомствени жилища, а службата му имала и пропуски в информацията, която трябва да осигурява от чужбина.

През януари т. г. премиерът Бойко Борисов заяви, че Кирчо Киров, чийто мандат изтичаше по това време, вероятно ще бъде изпратен посланик. Това предизвика острата отрицателна реакция на министърът на външните работи Николай Младенов. И Киров не стана дипломат. Генералът беше назначен за премиерски съветник на 1 февруари т. г., след като 9 г. ръководеше НРС. Потърсихме го вчера за коментар, но мобилният му телефон отговоряше, че абонатът е изключен или извън обхват.