Българчетата по света рисуват дракони, лами и змейове за участие в конкурс

Мисия Варна

24-04-2012, 16:46

Снимка:

beinsadouno.com

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

 Петчленно жури ще разглежда постъпилите творби. Протоколите от оценяването на творбите ще бъдат публикувани в сайта на ОДК на 14 юни 

Всички българчета по света могат да се включат в конкурса за рисунка "Нарисувай любима приказка".

Темата е : Българска народна приказка с персонаж змей, ламя или дракон. Целта е да се провокира желание у децата да се запознаят с богатия извор от приказки, които носят много послания и поуки, но все по-малко се четат, споделиха от Общински детски комплекс. Конкурсът е индивидуален, като всеки участник може да участва с до две творби във всеки раздел.

За раздел "Компютърна рисунка" са определени три възрастови групи - от 8 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Не трябва да има вмъкнати готови елементи.

Творбите трябва да се изпращат на e-mail: prikazkite.odk.varna@gmail.com във формат jpg. Необходимо е да се посочат данни за участника - три имена; възраст, учебно заведение; точен адрес; телефон и e-mail за контакт на участника и родител (или учител); заглавие и автор на приказката, по която е нарисувана рисунката. Краен срок за изпращане на творбите е 30 май.

За раздел "Рисунка" възрастовите групи са четири - от 5 до 7 години, от 8 до 10 години, от 11 до 14 години и от 15 до 19 години. Рисунките трябва да бъдат нарисувани на картон 35х50 см (без паспарту) с материали по избор. 
За участници извън границите на България при невъзможност да изпратят рисунката на хартиен носител се допуска рисунките да бъдат снимани с резолюция 300 dpi пиксела във формат jpg, с размер не по-голям от 10 МВ и да се изпратят на адрес: prikazkite.odk.varna@gmail.com. Крайният срок за изпращане на творбите е 10 юни.

Петчленно жури ще разглежда постъпилите творби. Протоколите от оценяването на творбите ще бъдат публикувани в сайта на ОДК (www.odk-varna.com) на 14 юни. Наградите са авторски плакет и диплом. Ще бъдат връчени: първа, втора и трета награда във всеки раздел и всяка възрастова група, специална награда на Националния дворец на децата., специална награда на Общински детски комплекс и специална награда на Асоциацията на българите по света.

Награждаването ще се проведе на 23 юни от 11:00 часа в Концертна зала на Младежки дом – Варна.
Наградите на отличените в конкурса, които живеят извън пределите на България ще бъдат изпратени по куриер за тяхна сметка.