И Боинг пускат космически кораб

Новините

24-04-2012, 17:04

Снимка:

http://astrowright.files.wordpress.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Аерокосмическият гигант Боинг е поредната компания, която разработва свои вариант за космически кораб. Очаква се капсулата, която ще пренася хора и товари до ниска околоземна орбита да е готова до 2016

Аерокосмическият гигант Боинг разработва нов частен космически кораб, който ще полети през 2015 или 2016 година. Капсулата CST – 100 ще има възможността да пренася астронавти от и до ниска околземна орбита. 

Космическият кораб първоначално ще бъде изстрелван с ракетите Атлас 5, но по-нататък компанията не изключва и други опции.  Корабът е разработван като част от програмата на НАСА за подкрепа на създаването на нова флотилия от частни кораби, които да запълнят празнотата, създадена от приключването на програмата на космическата совалка.  

Междувременно компанията SpaceX отложи планирания си полет до Международната космическа станция.  Причината е, че техниците не са успели да завършат хардуерни елементи и да преразгледат данните на апарата.

„Докато все още можем да се опитаме да направим изстрелването на 3-ти май, ще бъде по-разумно да прибавим няколко дни, ако нещата се проточат“ , каза говорител на компанията.
Новата дата за полета предстои да бъде обявена скоро.