Бащата на Коджуклиев: Жена ми се уби от мъка по Кристиян (обновена)

Архив Бургас

24-04-2012, 13:18

Снимка:

Нели Иванова

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Бургазлийката посегнала на живота си 2 дни преди 67-мия си рожден ден около 12 часа днес пред очите на близо 30-ина души в Морската.

Невена Коджуклиева, майката на арестувания м.г. Кристиян Коджуклиев е жената, която се самоуби с фатален скок от моста.

"Жена ми се самоуби от мъка. Денонощно плачеше за сина ни. Превиваше се от мъка, мъка, мъка...", едва промълви съпругът на удавената - Никола Коджуклиев.

Бургазлийката посегнала на живота си 2 дни преди 67-мия си рожден ден. Трагедията се разиграла около 12 часа днес пред очите на близо 30-ина души, разказа един от свидетелите на злополучния скок - Михайл Иванов.

"Днес сутринта бях на свиждане при Кристиян, тя ми каза да му предам, че много го обича и аз тръгнах. После разбрах, че си взела сбогом със снаха ни", допълни покрусеният й съпруг. 

Той тръгнал веднага да я търси, отправил се директно към Морската. Според близките Невена не издържала на страданията по Кристиян и затова посегнала на живота си.

"Просто скочи. Нито извика за помощ, нито нищо. И никой друг не извика за помощ. Ако бяха викнали щях да вляза и да я извадя", каза мъжът, който целогодишно се къпе в морето. Дори и днес той бе по бански, но не успял да се притече на помощ.

Минути след като Коджуклиева се метнала от моста на място пристигнали екипи на полиция и гражданска защита, както и кметът Димитър Николов. Тялото било извадено с моторна лодка тип зодияк. 

„Държат го вече 4 месеца в затвора и защо, за нищо. Мислят си, че като е бил приятел на Димитър Желязков и той е вършил незаконни неща, но не е така, без вина лежи в затвора. Писах до президента о къде ли не и нищо, но ще продължа да се боря", заяви Коджуклиев.

Тялото е окарано в болницата за аутопсия. По случая има разследване.

Паметливи припомниха, че преди няколко години на същата дата - 24 април, взрив разтърси апартамента на Кристиян. Тогава бомба отнесе фасадата на кооперацията, в която Коджуклиев живееше под наем. При инцидента преди години нямаше пострадали.

Кристиян бе арестуван за рекет в началото на ноември 2011-а при спецакция заедно с още няколко мъже и оттогава е в ареста, където очаква началото на процеса. 

В началото на февруари млад мъж пък издъхна след като полетя от моста. Както БургасУтре писа тогава така и не стана ясно дали човекът е паднал или сам е сложил край на живота си. 

Два дни по-късно десетки бургазлии се организираха да търсят изчезналия точно във фаталната нощ Даниел Гочев. Репортерска проверка в личния му фейсбук профил показа, че младежът все още не се е свързал с приятелите си и продължава да е в неизвестност.