Голям протест посреща Бойко в Пловдив

Архив Пловдив

26-04-2012, 09:54

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Вече са подготвили лозунга “Премиерът: Спортът е приоритет, а кметът Иван Тотев приоритетно унищожава спорта”

Стотици млади спортисти, треньори и родители се вдигат на протест в неделя. Така ще посрещнат премиера Бойко Борисов, който идва в Пловдив, за да пререже още една лента. Този път на реставрирания Римски стадион.

В 9 часа протестното шествие тръгва от залите на Спортното училище и ще завърши до Римския стадион.

Причина за недоволството е липсата на ток и топла вода в повечето клубове към спортната база.

“Не можем да тренираме, стоим на тъмно и студено”, каза за ПловдивУтре изпълнителният директор на  Железничарски плувен клуб Младост Василис Дамянидис.

В изпълнение на заповед на кмета Иван Тотев басейн Младост за пореден път остава без ток и топла вода. Според градоначалника плувният клуб е натрупал задължения от 300 000 лева.

Тотев се закани на басейна още миналия месец, но тогава даде отсрочка заради републиканското първенство по плуване, което се проведе там. Сега е непреклонен. Има кметска заповед, според която ЖПК Младост трябва да се изнесе до края на месеца. На 1 май общината си взема комплекса.

“Тотев манипулира общественото мнение”, контрира Василис Дамянидис. По думите му плувният клуб “не дължи нито стотинка”. При това към топломера на басейна били навързани още 5 спортни зали. “Как кметът сметна, че тези пари трябва да ги дадем ние? Тотев не може да ни изгони, да не би да е над закона”, възмущава се директорът на плувния клуб.

Дамянидис вече е подал жалба в Административен съд Пловдив. Има насрочено дело за 5 юни. Според него клубът има право да ползва басейна и занапред.

Намеренията на общината са други. Плувният комплекс не се стопанисва добре и ще се прави нова концесия.

Факт е, че докато страните спорят, 62 деца от Спортното училище не могат да тренират. Сред тях има и абитуриенти, чието завършване на учебната годината е поставено на карта.

Премиерът Бойко Борисов не веднъж е демонстрирал сериозното си отношение към родния спорт. В неделя, докато прерязва последната лентичка, може и да намери време да разплете плувния възел.