Бойко Борисов откри обновения Римски стадион в Пловдив

Архив Бургас

29-04-2012, 12:01

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

След откриването премиерът Бойко Борисов се разходи по Главната улица на града, като пътьом разгледа изложба, показваща основните археологически обекти в Пловдив след обновяването им.

Премиерът Бойко Борисов откри обновения Римски стадион в Пловдив.

Борисов е на посещение в града под тепетата заедно с министъра на финансите Симеон Дянков, министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министъра по управление на фондовете от Европейския съюз Томислав Дончев, съобщава ПловдивУтре.

След като откри обновения Римски стадион до Джумая Джамия, министър-председателят обяви, че заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма ще бъде преместен в Пловдив заедно с част от администрацията на министерството.

Това е първата стъпка от замислената от Симеон Дянков децентрализация на държавната администрация и по нататъшното местене на цели министерства извън София.

След откриването премиерът Бойко Борисов се разходи по Главната улица на града, като пътьом разгледа изложба, показваща основните археологически обекти в Пловдив след обновяването им.

Борисов изпи кафе с портокалов сок на заведение срещу фонтаните пред сградата на общината, след което отиде да се подготви за футболния мач между отборите на ФК „Бистрица” и сборен отбор на ветераните от отбора на „Локомотив” – Пловдив. Тимът на "тигрите" ще участва в срещата със състав според картотеката си. Капитан на тима, с номер 13, ще бъде Бойко Борисов.

Ще му партнират и представители на държавната и местна власт - Здравко Димитров - областен управител на Пловдив; д-р Христо Грудев - заместник-областен управител на Пловдив; Иван Тотев - кмет на Пловдив и Живко Тодоров - кмет на Стара Загора.

По-късно очаквайте още подробности за посещението на Бойко Борисов в Пловдив.