Котаракът Мяу тежи 20 кг, поставят го на строга диета

Архив Бургас

29-04-2012, 19:01

Снимка:

washingtonpost.com

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Тлъстините пречат на дебеличкото коте да диша нормално, вместо да върви се претъркулва и не може да си играе с другите котки. Мяу дори не може да излиза сам от къщичката си, защото задръства входа й.

Пухкаво коте от приюта за животни в Санта Фе, САЩ вече тежи 20 килограма колкото малко прасенце.

2-годишният котарак Мяу бил донесен неотдавна в приюта от стопанката си, защото не можела да полага качествени грижи за любимеца си.

Тлъстините му пречат да диша нормално, вместо да върви се претъркулва и не може да си играе с другите котки. Мяу дори не може да излиза сам от къщичката си, защото задръства входа й, съобщава в. "24 часа" по информация на "Вашингтон Поуст"

Котаракът се нуждае от медицинска помощ и рехабилитация, тъй като е застрашен от инфаркт и други болести.

87-годишната му стопанка Розуел го завела в приют, след като вече не можела да се грижи за дебеличкия си приятел. Пред служителите признала, че хранела Мяу само с любимия си хот-дог. Изследванията на котарака обаче показали, че той редовно е похапвал и различни десерти, докато заедно с Розуел се е излежавал пред телевизора.

Мяу е поставен на строга диета. Ветеринарят д-р Хак обаче се опасява, че ако котката мине на строг хранителен режим за по-бързо отслабване, това може да доведе до хепатитна липидоза или до спиране на черния му дроб.

За да не се стресира прекалено, Мяу е върнат при старицата, докато от приюта му намерят подходящи осиновители.

Интересен факт е че, най-тежкият котарак в света, влязал в книгата с рекордите на Гинес е тежал около 23 килограма. Дори Мяу да беше решил да се бори за първото място обаче, той вече няма този шанс, тъй като неотдавна бе решено домашните животни да не могат да участват по показател тегло в книгата, за да не ги угояват умишлено стопаните им.