Добро утро в сряда!

Архив Пловдив

02-05-2012, 06:15

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Край на почивката. Време е да се залавяме за работа

След  Деня на гнева, дните на дългите разходки и кафета, дните на първите плажуващи по Варна и Бургас, дойде време да се стягаме за работа.

Хубавото е, че не е понеделник, а сряда. Два-три дни и пак почивка. Но да не продължаваме, защото някой ще си помисли, че хич не ни се работи. А не е така.

За месец май разбрахме, че е определен преди доста години за Месец за защита на родната природа. Така че пазете. Така както днес оставим Земята, така ще я наследят децата ни.

Календарът ни напомня, че 2 май е и ден на Копривщица. Чества се всяка година по повод началото на Априлското въстание (20 април 1876ст.ст.)

2 май е и ден на цар Борис Първи Покръстител, български хани княз (неизв. – 907). Отбелязва се всяка година в Плиска.

Времето продължава да е лятно. Максималната температура в Пловдив ще стигне до…30 градуса. Няма да има нито вятър, нито дъжд. Само слънце. Не забравяйте слънчевите очила, време е и за шапки. Извадете и летните памучни дрехи.

Време е болните и възрастните да започнат да се пазят от слънцето.

С пет премиерни филма кината в града ни съблазняват да ги изберем за развлечение. “Зад кадър” е направен по действителен случай, Филмътпо едноименния роман на Ги дьо Мопасан е “Бел Ами”, екшънът “Сейф” и “Отмъстителите”  на 3D са другите
премиерни заглавия. За по-малките е “Нико и пътят към звездите”, озвучен на
български език.