Общината санира 3 обществени сгради с 350 хил. лв.

Архив Бургас

02-05-2012, 09:48

Снимка:

stara.olx.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Проектът е с продължителност 18 месеца. Крайният срок е авгус другата година. Финансирането е 100% от местната администрация.

Три обществени сгради ще бъдат санирани по нов проект на общината. Стойността му е 350 хил. лв., а финансирането е 100% от местната администрация.

В проекта ще бъде приложен иновативен модел за надграждане на конвенционалните мерки за енергийна ефективност в обществените сгради - полагане на топлоизолация, смяна на дограма, смяна на горивната база.

С новата техника могат са се спестят до 30% от ресурсите, в зависимост от вида и предназначението на сградата, това показва практиката в различни страни на ЕС.

Предлаганата система за мониторинг ще има възможност за тарифиране на енергията и дистанционно управление на енергийните потоци, в резултат на което значително ще се повиши енергийната ефективност на сградите.

Проектът “Иновативно и ефективно управление на енергийните потоци в обществените сгради в община Бургас” е с продължителност 18 месеца. Крайният срок е авгус другата година.