28 лева за билет за рокфестивала на Античния през есента

Архив Пловдив

03-05-2012, 10:57

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Британците „Анатема“ свирят с Пловдивската филхармония във втория ден на форума на Античния театър

 Второто издание на фестивала Sounds of the Ages на Античния театър в Пловдив ще срещне пловдивчани и гостите на града с легендарния ФИШ и британците „Анатема“, наричани от медиите новите „Пинк Флоид“.

Тази година спектаклите влизат в кампанията „Пловдив – кандидат за европейска столица на културата“. Неизменна част от шоуто ще е Пловдивската филхармония, която ще придаде арт елементът, търсен от организаторите. Бандите ще останат в Града на тепетата по-дълго, за да успеят да се сработят с нашите музиканти перфектно.

Приятната новина за феновете е, че тази година билетите ще са по-евтини със 7 лева - 28 лева за единия ден, а за пакетът за двата дни меломаните ще трябва да приготвят 50 лева.

Миналогодишният редовен билет струваше 35 лева. За най-върлите фенове места с най-добра видимост на Античния театър ще се продават за 45 лева, а за двата концерта 80 лева.

От 150 до 200 меломани ще броят по-високата сума, а общият капацитет на емблематичния за Пловдив театър е малко над 2700 души. Решението форумът да е в два дни е взето след миналогодишния успех на спектакъла на Таня Турунен и звездния барабанист Майк Терана, за чието участие билетите бяха разграбени 3 седмици преди събитието, припомни представителят на организаторите от Тангра Мега Рок – Васил Върбанов.