Закриват група в "Осми март", 30 деца остават на улицата?

Архив Пловдив

04-05-2012, 11:19

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

За проблема алармира екипът на детската градина в отвореното писмо, изпратено до областния управител на Пловдив Здравко Димитров

Детска градина „Осми март” в пловдивския район „Южен”, може да започне новата учебна година със закрита група и над 30 деца да останат на улицата. За това алармира екипът на детското учебно заведение в отвореното писмо, изпратено до областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Причината е пълното бездействие на управниците по отношение на ремонта на затвореното от Районната здравна инспекция - Пловдив помещение към централната сграда, в което води занимания една от групите на детската градина.

Децата и част от персонала там са временно настанени , до 31май 2012 година, в блоково помещение към ЦДГ „Малина”.

От новата учебна година обаче групата остава на улицата или принудително се закрива, поради липсата на средства за строеж или ремонт на затвореното помещение.

„Недопустимо е при този недостиг на места в детските градини, да се закрива вече съществуваща група. – пишат в отвореното си писмо учителите от градината.

"С новото райониране,  детска градина ”Осми март” обхваща широк обсег от улиции и  напливът от желаещи да запишат децата си в нея е огромен. При постъпили до момента 200 молби за новата учебна година, ако се закрие група могат да се приемат едва около 20 нови деца. В дните на записване през миналата година, пред сградата се виха денонощни опашки, на които изнервени родители създаваха суматоха и разправии. Дворът на детската градина е модерно реконструиран по европейски проект, предвидени са повече площадки за игра и очакванията на всички са в детската градина да бъдат откривани нови групи”, завършват писмото си учителите.