Гимназисти от Бургаско питат депутатите за магистрала Черно море

Архив Бургас

06-05-2012, 10:22

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Освен да обсъждат на важни парламентарни въпроси, учениците научиха и любопитни подробности около историята на сградата на НС.

Ученици от Бургас и Несебър посетиха за трети път Народното събрание. „Парламентарният контрол” е по инициатива на депутатите от ГЕРБ в морския град, които организираха пътуването.

Основните теми, от които се интересуваха младежите бяха въвеждането на електронното правителство в страната ни и колко средства ще глътне иновативния софтуер, който трябва да се закупи.

Учениците не пропуснаха да попитат докъде е стигнал проектът за изграждането на магистрала „Черно море”, свързваща Бургас и Варна. „На този етап няма осигурени средства за този проект, но той е част от стратегия „България 2020”. Важна е работата по приоритетни проекти като магистрала „Тракия”, „Марица”, както и разширението на пътя Бургас – Слънчев бряг”,  обясни председателят на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения Иван Вълков. 

Младежите се информираха и за новостите, които се полагат в сферата на изкуството и програмите за подпомагане и насърчаване на даровити деца.

„Въпросите, които учениците отправиха към нас, показват, че те искат активно да участват в обществения живот и да са двигател на промените”, коментира срещата водачът на бургаските депутати Димитър Бойчев.

Освен да обсъждат на важни парламентарни въпроси, учениците научиха и любопитни подробности около историята на сградата на НС.