Магърдич готов на всичко, отива в Нова телевизия

Архив Пловдив

07-05-2012, 15:20

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Свалят хитови продукции, за да приютят арменеца

Невероятни скандали за пари тресат телевизионния бизнес от няколко седмици насам. По малко от месец след като се скара с Би Ти Ви, Магърдич Халваджиян е пред подписване на договор с Нова телевизия, съобщава вестник „Всеки ден“. Арменецът е готов на всичко, за да натрие носа на бившите си работодатели и затова е свалил цените на предаванията си на половина. Така той проваля продуцентите, които досега работиха с Нова – Нико Тупарев и унгарската компания „Паприка латино“, известна с първия сезон на „Х фактор“ и „Черешката на тортата“. Подпише ли Магърдич с телевизията, това автоматично означава, че или вторият сезон на „Х фактор“, или чаканият отдавна ВИП Брадър ще паднат от екран.

Всяка седмица Магърдич и брат му Джуди се срещат с ръководството на медията, за да ги убедят да им дадат пари за нови проекти. Конкурентите му ядосано коментират, че бившият цирков артист е готов да прави и циганско колело по коридорите за някой лев повече. Въпреки това за момента единственото предаване, което е успял да изкрънка от Нова, е „Господари на ефира”. То се очаква да стартира всеки момент. Проблемът, който мъчи арменеца, е как ще плаща големите хонорари на актьорите си, след като е свалил цената на предаването на половина.

Най-скъпо платените звезди на арменеца са изплашени от предстоящите рокади. Колеги са чули как Мария Игнатова и Димитър Рачков се чудят с колко ли ще им съкратят заплатите. Двамата избягват да показват недоволството си пред Магърдич, но когато останат насаме, не пропускат да обсъждат възможността да напуснат арменеца, както направи една от другите негови водещи – Наталия Симеонова. Бившата съпруга на Денис Ризов е първата, която се махна от компанията на Халваджиян и в момента подготвя свое предаване, което ще стартира по Битиви през есента.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен