Бременна пренася дрога за над $ 3 млн., грози я смъртна присъда

Архив Бургас

07-05-2012, 20:11

Снимка:

Факсимиле от "Дейли мейл"

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Това е най-голямата пратка първокачествен хероин, залавяна на пакистанското летище.

Смъртно наказание грози 25-годишна бременна британка заради контрабанда на голямо количество хероин,

съобщава "24 часа", цитирайки информация от „Дейли мейл". Младата жена била задържана на летището в Пакистан, а в куфарите са й били открити наркотици на стойност 3,2 милиона лири.

Кадиджа Шах трябвало да лети заедно с двете си деца към Бирмингам. Хероинът бил скрит между дрехите в трите й куфара. Общото количество на опиата било 63,5 кг.

Пред пакистанските полицаи жената разказала, че куфарите не са нейни, а й били дадени от непознат мъж с молба да ги пренесе, затова тя нямала и бегла представа какво е било съдържанието им.

Британката не помогнала кой знае колко на властите в Исламабад с описанието си на мъжа, но в списъка на заподозрените вече попаднали няколко местни гангстери. Наркотикът най-вероятно е бил предназначен за разпространение по улиците на Великобритания.

Това е най-голямата пратка първокачествен хероин, залавяна на пакистанското летище. Кадиджа Шах направила впечатление на летищните власти с движенията си - ходела бързо и се озъртала напрегнато. Според законодателството на южноазиатската държава доживотен затвор или екзекуция заплашва всеки, който бъде заловен с повече от 10 кг наркотик.

Кадиджа била на почивка при приятели в столицата Исламабад, заедно с двете си деца от първия си брак - Алиша на 4 години и Ибрахим на 6. В момента била бременна от приятеля си Амар Али.

Когато разбрал за ареста й, Али се разгневил: „Много глупава постъпка от нейна страна! Как е могла да се довери на непознати? Разговаряхме преди полета по телефона и аз изрично я помолих да не се доверява на непознати!"

„Аз съм благороден човек", защитава се Кадиджа. „Тази сутрин, малко преди да тръгнем за летището, в дома на приятелите ми позвъниха непознати хора. Те ме помолиха да занеса чанти с багаж до Бирмингам и там да ги предам на негов роднина. Приех да му направя услуга, но не подозирах какво съдържат торбите."

„Предупредих я, че всеки пакистанец ще използва факта, че е англичанка и ще се опитва да й пробутва торбички и пакетчета", ядосва се приятелят й.

В телефонен разговор с него от ареста, Кадиджа заявила, че е бита и се страхува за безопасността на децата си.