Пловдивчани арестувани за кокаина в комбайн

Архив Пловдив

08-05-2012, 17:21

Снимка:

Интернет

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

Дрогата за над 100 млн. лева беше скрита в комбайн. За трафика се разследва спедиторска фирма от Пловдив

Пловдивчани са арестувани за пратката от 67 килограма кокаин на стойност над 100 милиона лева. Дрогата беше открита в нощта срещу Гергьовден в тайник в комбайн, превозван в контейнер, в Русе. Кокаинът е с произход Аржентина и е трябвало да стигне до Холандия.

Новината за арестуваните съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов по време на посещение в Свищов.

Цветанов обяви, че задържаните са български граждани, предимно от Пловдив, но отказа да уточни колко са арестуваните при акцията. “Има задържани лица и колегите продължават своята работа по спедиторските фирми, които са осъществявали този пренос. Работим усилено, за да документираме цялата престъпна дейност по канала, който трябва да бъде осуетен, и да не се извършват такива престъпления”, посочи Цветанов.

Както ПловдивУтре вече съобщи, за участие в трафика на кокаина се разследва българска спедиторска фирма. Тя е с регистрация в Пловдив и е била посредник при транспортирането на дрогата от България към Холандия. Компанията е регистрирана на името на фиктивно лице и не е развивала никаква дейност, твърди bTV.

Вътрешният министър днес коментира, че дестинацията не е произволно избрана. Нашата полиция знае през кои страни е трябвало да мине пратката, лицата, които е трябвало да я подсигурят по пътя до крайния потребител, както и получателят. “За нас е важно, че България като външна граница на ЕС успява да спре подобни количества и те не влизат в ЕС”, допълни Цветанов. Според него, цитирам, “днес е много по-приятно да се работи срещу тежката организирана престъпност, защото има сериозен интегритет на всички правоохранителни служби по целия свят”. Министърът допълни, че със залавянето на такова голямо количество наркотик, България отчита сериозен резултат от съвместната работа с европейските си партньори.