Започна масовото бутане на незаконни гаражи (галерия снимки)

Архив Пловдив

09-05-2012, 15:01

Снимка:

ПловдивУтре

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

225 са незаконните ламаринени конструкции в "Централен". Собствениците на гаражи скочиха срещу акцията

Акция по премахването на незаконните гаражи стартира в пловдивския район „Централен”. В карето между булевард „Шести септември” и улиците „Мортагон” и „Балкан” екипи на общината пристъпиха към отстраняването на ламаринените клетки. Служителите бяха подсигурени от полицейски патрул, а потърпевшите от събарянето на конструкциите собственици изказаха възмущението си срещу акцията. Те протестираха най-вече заради това, че по думите им се действа избирателно и законът не се прилага еднакво за всички. Като пример, собствениците посочиха близката циганска махала, където според тях е пълно с незаконни постройки.

Освен това някои от собствениците на гаражите обясниха, че са разбрали в последния момент за готвената акция. Много от тях изразиха мнение, че бележките, които се лепят по ламаринените постройки, са останали незабелязани и затова не са премахнали сами гаражите. 

От районната администрация обясниха, че в „Централен” има общо 850 гаражни клетки, като от тях 225 са незаконни. До момента 40 собственици са заявили готовност сами да премахнат гаражите си. В първия етап от акцията ще бъдат демонтирани 28 гаража, като за днес се предвиждаше отстраняването на 6 подобни клетки. В района вече има изготвена схема, одобрена от архитект, по която желаещите ще могат да узаконят ламаринените конструкции.