Бил Гейтс съветва Плевнелиев как да инвестираме

Архив Бургас

10-05-2012, 08:24

Снимка:

Булфото

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Срещата между държавния глава и милиардера е първата по време на визитата на президента в САЩ. На нея ще бъдат представени и разработки на наши учени от БАН.

Милиардерът Бил Гейтс ще даде ценни уроци на президента Росен Плевнелиев и екипа му как да се позиционираме успешно на глобалната карта на инвестициите, съобщава в."Стандарт".

Срещата между държавния глава и милиардера е първата по време на визитата на президента в САЩ. На нея ще бъдат представени и разработки на наши учени от БАН. Те могат да бъдат използвани за направата на ваксини за Африка, каквито доставя фондацията "Бил и Мелинда Гейтс". Сред проектите на организацията е и "Глобални библиотеки", чрез който у нас са спонсорирани 960 библиотеки. 


Плевнелиев ще поиска и мнението на Гейтс за бъдещия "София тех парк". Целта на парка е да бъдат обединени в една структура добрите научни разработки с потенциал за пазарна реализация, бизнесът, който може да ги използва, и организациите, които могат да осигурят финансирането. Като част от този стремеж на президентската администрация ще бъдат срещите с представители  на Фейсбук, Амазон, Гугъл и Майкрософт и разговорите с местния бизнес в "Пасифик институт" в Сиатъл. Както и посещението в Nasa research Park, президента на Cisco Джон Чеймбърс и бизнес инкубатора BioCenter в Сан Хосе.  

По време на визитата на Плевнелиев в Чикаго към делегацията му ще се присъединят и външният министър Николай Младенов и военният му колега Аню Ангелов. Програмите им се разделят единствено по време на работните вечери в неделя. Президентът ще е гост на американския я държавен глава Барак Обама, Младенов - на секретаря Хилари Клинтън, а Ангелов - на Леон Панета.