Питат учителите за новия образователен закон

Архив Бургас

10-05-2012, 10:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Промените в Закона за образованието първо ще бъдат обсъдени с работещите в сектора.

Учители и директори на бургаските школа ще се съберат на среща в началото на следващата седмица, за да обсъдят предстоящите промени в Закона за предучилищното и училищното образование с депутати на ГЕРБ от Бургас.

Местите народни представители в парламента ще представят пред учителите най-важните акценти в новия проект. Друга тема на форума ще бъде новоприетият закон за младежта, който засяга отношенията между преподаватели и ученици.

Народните представители искат бургаските учители да направят своите запитвания, както и да чуят мнението им относно изготвения проект за промяна в образователното законодателство.

На срещата са поканени преподаватели от цялата област, както и зам. кметове, отговарящи за съответния ресор от общините в областта.

„Искаме да предизвикаме дискусия относно предстоящите законодателни промени. Те засягат бъдещето на страната ни, в частност на града ни, българските деца и цялостната система на образованието, в която основна роля имат преподавателите”, сподели водачът на бургаските депутати Димитър Бойчев.

Според него най-важно било промените да се случат, едва след диалог с тези, върху които те ще се отразят най-много. „Ние ще съберем учителската гилдия с вносителите на закона от Министерството на образованието, младежта и науката, както и с народни представители от ресорната комисия към НС”, разясни още Бойчев.

Срещата ще се състои на 14 май от 14 ч. в зала „Ахело” на хотел „Приморец”.