Операция "Пробуждане" не чу будилника, протестираха 12 души

Мисия Варна

12-05-2012, 17:43

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Някои варненци използваха протеста, за да поседнат на пейките и да послушат музика, която организаторите бяха осигурили.

Протестът, наречен операция "Пробуждане" във Варна, премина с дузина демонстранти и още толкова журналисти и полицаи. 

Много от преминаващите граждани край Козирката дори не разбраха, че има протест, нито пък за какво е той. Демонстрацията беше организирана от Фейсбук групата "Национален Протест срещу безобразията в България".

Организаторите дори се постараха да направят протест 2 в 1. Освен листовки "срещу безобразията в Българи" те раздава и брошури "Варна диша" - същите, под чийто надслов премина шествието в сряда срещу застрояването на Морската градина. Една от протестиращите разказа, че едното не изключвало другото и случващото се в крайморския парк е част от безобразията, които се случват в страната. "Тъй като не можем да искаме всичко, сведохме исканията до 4: повече референдуми, он-лайн гласуване, прозрачност на държавното управление и достъп до публична информация, без да се налага тя да бъде изрично искана чрез тежки бюрократични процедури", обобщи активистката.

Някои варненци използваха протеста, за да поседнат на пейките и да послушат музика, която организаторите бяха осигурили. Отегчените служители на реда пък се отдръпнаха в страни, докато чакат малцината протестиращи да се разотидат.