Трактори влязоха в къмпинг Каваците

Архив Бургас

12-05-2012, 12:12

Снимка:

novinarug.com/архив

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

ДНСК събори 3 постройки на Баневи.

Три незаконни постройки в реституирани имоти на територията на къмпинг "Каваци" бяха съборени със заповед на ДНСК в Бургас,

съобщи БНТ. Собственик на къмпинга е дружество на фамилия Баневи. Оттам протестират, защото смятат, че сградите им принадлежат по силата на приватизационния договор. От РДНСК казаха, че терените са частна собственост, а постройките нямат строителни книжа. 

Съдебната битка за терените попадащи на територията на къмпинг "Каваци" се води повече от 10 години. Фирмата "Хелио Тур-С", собственост на фамилия Баневи приватизира къмпинга през 1997 година, но според кадастъра на Община Созопол, там са попаднали земеделски имоти на 10 жители на морския град. 

Днес багерите срутиха санитарен възел, летен бар и заведение за хранене, които са построени върху такъв реституиран парцел. От Дирекцията за строителен контрол в Бургас казаха, че всички съдебни инстанции са отсъдили, че земята е на частни собственици и сградите трябва да се премахнат.

"За изградените строежи няма ПУП, няма строителни книжа и не са търпими строежи по смисъла на закона", каза шефът на РДНСК Георги Георгиев.

От фирмата-собственик на къмпинга заявиха, че събарянето е самоуправство и беззаконие.