Ужас! Бащата е убил 6-годишния си син. После се обесил (+)

Архив Пловдив

13-05-2012, 12:14

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Криминалистите предполагат, че детето е удушено от бащата с голи ръце, след което се е обесил. В предсмъртното писмо искал да ги погребат в общ гроб

Трагедията разтърси Велико Търново. Снощи бяха намерени мъртви 38-годишният Петър Петров и 6-годишния му син Данчо. Безжизненото тяло на детето бе открито на легло в спалнята. Аутопсията показа, че момчето е удушено.

Петър и сина му живеели в апартамент под наем в квартал "Варуша".

До септември миналата година в същото жилище живеела и съпругата му Ивелина. Двамата били женени повече от десет години, но миналото лято отношенията им се влошили. Ивелина напуснала апартамента и подала молба за развод, пише БГНЕС.

Делото приключило през януари с решение синът им Йордан да остане при майката. Бащата имал право да го взима през почивните дни.

Миналата седмица Петър взел малкия Данчо в сряда. Изминали няколко дни и Ивелина започнала да го търси, за да върне детето. Мъжът, обаче, не вдигал телефона. Майката уведомила полицията. Затова в събота вечерта екипи на МВР пристигнали пред къщата. Никой не отговорил на повикванията и позвъняванията и униформените служители разбили вратата. Пред очите им в хола висял Петър с нахлузена примка на врата. Малкият Данчо открили на леглото в съседна стая. Според криминалистите Петър е удушил с голи ръце сина си преди сам да сложи край на живота си. В апартамента е намерено и предсмъртно писмо, оставено от бащата, в което той е поискал да погребат него и Данчо в общ гроб.

Съседи на Петър в квартал "Варуша" не можели да повярват, че мъжът е убил собственото си дете. Той бил тих и спокоен човек, пише още БГНЕС.

По случая е образувано досъдебно производство за убийство. Разследването продължава.