Уволниха репортерка, защото скришно правила стриптийз

Архив Пловдив

13-05-2012, 15:29

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

През деня – репортер, през нощта - стриптизьорка

Сара Треслър съди работодателя си за сексуална дискриминация, предаде Ройтерс. Тя е била социален репортер във вестник Houston Chronicle, но е уволнена, заради публикация в друга медия, че е работила почасово като стриптизьорка.

30-годишната Сара е писала анонимно в блог, наречен "Дневникът на една гневна стриптизьорка", когато от Houston Pred разкрили почасовото занимание на репортерката в статия със заглавие: "Социален репортер през деня, стриптизьорка през нощта".

Треслър споделя, че била уволнена от Houston Chronicle, като причината за това била, че не е записала в автобиографията си каква е настоящата ѝ професия, когато си подавала документите за работа в медията - "стриптизьорка".

Адвокатът на Треслър Глория Алред каза, че работата и като "танцьорка" не би трябвало да оказва влияние на ефективността й във водещ вестник.

Алред обясни, че да бъдеш екзотична танцьорка е предимно женска професия и прекратяването на трудовите взаимоотношения на репортерката ще окаже неблагоприятно въздействие върху жените, практикуващи тази професия, тъй като те са доминиращия пол в сферата на танците на пилон.

Треслър е танцувала като свободно наета, а не като служител на клуба, затова не била написала професията си на стриптизьорка, когато е кандидатствала за работа във вестника, обясни още нейната защита.