През седмицата: дъжд, гръмотевици и слънце

Архив Пловдив

13-05-2012, 17:47

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

През новата седмица температурите ще бъдат от 10 до 23 градуса

През новата седмица времето ще се променя на всеки час – ще има дъжд, гръмотевици, възможни са градушки, ще пече и слънце.

Утре температурите ще се понижат. Над  Западна България ще бъде предимно облачно и дъждовно, а над Източна ще има повече слънчеви часове. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните от 14-15 на запад, до 23-24 на изток.

Във вторник ще има значителна облачност с условия за превалявания в цялата страна. По-интензивни ще са дъждовете в Западна България. Най-ниските температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, а най-високите от 18 до 23. В Пловдив също ще бъде облачно, възможни са и гръмотевици.

В сряда и четвъртък облачността ще е значителна. Ще бъде хладно, с максимални температури на повечето места между 16 и 21°. Най-много слънце ще има в Североизточна България, там ще са и най-високите дневни температури.

В края на седмицата по Черноморието ще преобладава слънчево време.  Максималните температури ще бъдат 20°-23°. Температурата на морската вода - 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Накратко - през уикенда ще става за пролетен плаж.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в Рило-Родопската област с гръмотевици. Максимални температури - на 1200 метра около 11°, а на 2000 метра - около 6°.

В седмицата от 21 до 27 май ни чака слънце. Температурите тръгват нагоре и ще са нормални за сезона. Преваляванията ще са с краткотраен характер.