Преглеждат без пари за разширени вени през целия юни

Архив Бургас

14-05-2012, 12:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Те ще се провеждат всеки понеделник и сряда на месец юни от 14.30 ч. в кабинет 312 на бившата Първа поликлиника. Единственото условие е предварително записване.

Съдови хирурзи от бургаската МБАЛ ще правят безплатни профилактични прегледи за разширени вени през целия юни, 

съобщиха от здравното заведение. Заболяването е прогресивно и ако остане нелекувано може да доведе до развитието на незарастващи, болезнени и трудни за лечение язви, предупреждават медиците.

Затова бургаската болница организира безплатни прегледи, които ще се провеждат всеки понеделник и сряда на месец юни от 14.30 ч. в кабинет 312 на бившата Първа поликлиника. Единственото условие е предварително записване.

Прегледите ще се извършват от шефа на отделението по съдова хирургия д-р Валентин Василев и колегата му и д-р Огнян Матков. 

Инициативата е част от кампанията за борба с хроничната артериална недостатъчност и се провежда със съдействието на Българското национално дружество по ангиология и съдова хирургия, Националното дружество по флебология.

Близо 1,5 млн. са българите, които страдат от разширени вени в страната, сочат медицинските данни. Малка част от тях обаче се насочва към специалист, показва тъжната статистика.