Добро утро във вторник!

Архив Пловдив

15-05-2012, 05:41

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Усмихнете се, денят не е обикновен! Поспрете за миг и вижте колко прекрасни хора има около Вас

Ще си кажете ден като ден – тичане по автобуси, работа, вкъщи, омагьсан кръг. Спрете за миг. Поемете въздух. Вижте  детето си, любимия, вашата майка, приятел... вижте дъжда, откога не е бил толкова красив, а после локвите, пак ще опръскат някой пешеходец...ами въздухът - става толкова свежо и чисто. Денят може да бъде хубав! Нужно е само малко да му се насладим,  да намираме минути за нас, да се усмихваме, да сме добри...

Времето навън пак ще бъде облачно и хладно. Чадър и жилетка решават въпроса.

От 1994 година по инициатива на ООН 15 май се отбелязва като Международен ден на семейството. За мен този факт не беше известен, но какво по-хубаво от повод да се съберем вкъщи.

15 май е и Световен ден за борба с промяната в климата.

Често чуваме, че няма нищо случайно. В деня, когато трябва да поразмишляваме за климатичните промени, местната власт в Пловдив отваря подадените оферти на фирмите, които искат да модернизират и доизградят Пречиствателната станция за отпадни води в града. Ще следим събитието, очаквайте подробности.

Превърна се в традиция председателят на Съюз за Пловдив да прави брифинг преди общинска сесия. Днес в 10 часа Дани Каназирева отново ще се види с журналисти.

Гледат мярката на Рашков-младши за 20-те лева подкуп, които той се опита да даде на полицаи, за да не му бъде написан акт. В Пловдивския окръжен съд е постъпила молба за изменение на мярката за неотклонение “задържане под стража“ по отношение на 20 - годишния Ангел Рашков. Делото започва в 10.30 часа.

 До 18 май продължава изложбата "Библиотеките – паметта на нацията".

Това е изложба на постери и оригинали на ръкописи, XIII–ХVІІ век, от фонда на Пловдивската Народна библиотека. Експозицията се организира в рамките на  кампанията  „Национална библиотечна седмица" (14–18 май) и е посветена на 11 май - ден на Св. св. Кирил и Методий  и празник на библиотекарите. Може да я видите в Централното фоайе  на библиотека "Иван Вазов" в града.

От  19 часа в Концертна зала на Операта ще звучат Италиански канцонети. Най-известните и любими на публиката канцонети ще бъдат изпълнени от тенорите Ивайло Михайлов и Стоян Даскалов.

И когато в града настане мрак ще пуснат официално художественото осветление на сградата на община Пловдив. То това не е много за хвалба. Доста други градове отдавна грейнаха, но както е казал народът: По-добре късно, отколкото никога.