Мистър България е шампиона по плуване Мартин Иванов

Варна Лайф

16-05-2012, 17:45

Снимка:

Bulfoto

Автор:

ЕЛЗА ПАРИНИ

Всичко от Автора

Снощи на пищна церемония в столицата се проведе конкурса за мъжка красота Мистър България. Чисто новия Мистър България ще представи страната ни на „Мистър Вселена”, освен спортните си титли той има и богат опит на сцената.

Чисто новия Мистър България ще представи страната ни на „Мистър Вселена”, освен спортните си титли той има и богат опит на сцената.

Негови подгласници станаха 18-годишният Владимир Енчев от Видин и Ивайло Андонов от Шумен. Последният по-рано спечели гласовете в конкурса по красота на УНСС. Владимир пък е все още ученик, но е запален по кану-каяк. Има няколко награди, а вече и покани за реклами.

Мистър България 2012 Мартин Иванов е 23 годишен студент в специалност "Счетоводство" в УНСС. Говори английски и италиански. Мартин е 6 пъти републикански шампион по плуване в различни възрастови формации и притежател на републикански рекорд от щафетно плуване. Освен Мистър България, Мартин е носител и на титлите Мистър София и Мистър Туризъм.

Сценичната кариера на новия "Мистър България" е стартирала на улицата, където го канят за модел, стана ясно след церемонията снощи. Мартин Иванов грабна титлата за най-красивия мъж у нас на лъскавата гала, а най-очарован от представянето му остана шефът на журито Лобсанг Арраке Кастеяно.

"Мистър Испания" и колегите му избираха сред 24 хубавци от цялата страна. Претендентите дефилираха по всекидневно облекло, бански и официален костюм. Над оценките пред подиума се потяха Теди Кацарова и Миро, "Мис България 2007" Юлия Юревич и Джуджи от предаването "На кафе".

Преди крайното класиране Миро се развихри на пианото. Дефилето аплодираха Есил Дюран, Румънеца, Борислав Сапунджиев и още светски муцуни. Стилистиката на шоуто беше вдъхновена от благотворителната кампания "Бъди ангел сега". Всички претенденти се включиха в подпомагането на деца, лишени от родителски грижи.

Победителят Мартин има богат сценичен опит, но пък споделя, че хич не е възнамерявал да се занимава с дефилета. Още преди случайността да го отведе на подиума, е замислил кариерата в икономическата сфера. Дори сега като студент по счетоводство работи в подобна фирма. Мартин казва за себе си, че е "амбициозен, интелигентен и отговорен". Юнакът говори английски и италиански и е републикански шампион по плуване.

"Мистър България" е третият приз за Мартин от конкурси за красота. Преди него той е носил короната на "Мистър София" и "Мистър Туризъм". Последната победа обаче му осигурява възможност да представи страната ни на "Мистър Вселена" и "Мистър Туризъм континентал". Първият му ангажимент е във Франция, където ще снима каталог за известна марка бански, любима на Брад Пит.