Катето Евро и Любо гледат нестинарките, Ути застава зад скарата в Българи

Архив Бургас

16-05-2012, 11:57

Снимка:

d3bep.blog.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Идеята е известни бохеми от светския живот в България, подпомагани от изтъкнати художници да творят картини на пленер, които после да дарят на новосъздадената галерия - музей на съвременното изкуство в морския град.

Катето Евро, поп певецът Любо и Георги Лозанов, заедно с цяло съзвездие известни личности ще са гости на тазгодишните нестинарски празници в село Българи.

Топ готвачът Ути Бъчваров също ще се включи, но ще застане зад скарата, където ще майстори вкуснотийки. Това всъщност е кулминацията и закриването на новаторския фест “Огън и Море”, който община Царево организира за първи път.

Идеята е известни бохеми от светския живот в България, подпомагани от изтъкнати художници да творят картини на пленер, които после да дарят на новосъздадената галерия-музей на съвременното изкуство в морския град.

Журналистите Радина Червенова и Елена Йончева, както и актрисата Теодора Духовникова, певицата Белослава и Орлин Павлов също ще пристигнат в Царево, за да ще попълнят редиците на популярните личности.

Известните български творци Павел Койчев, Хубен Черкелов, Свилен Блажев, Кольо Карамфилов, Кирил Якимов, Александър Балкански, Михаил Заимов, Георги Нейков, Анри Кулев и Евгени Йонов са част от новата арт инициатива.

Пленерът стартира на 30 май, като по този начин ще отбележат и началото на летния сезон.

Кметът на Царево инж.Георги Лапчев се надява събитието да стане традиция в морския град.