Федерацията върна Радостин Стойчев начело на волейнационалите (+)

Архив Бургас

16-05-2012, 14:13

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

По този начин почти сигурно две от звездите на отбора Матей Казийски и Андрей Жеков, също остават в тима.

Българската федерация по волейбол се съобрази с препоръката на премиера Бойко Борисов и върна Радостин Стойчев начело на националния отбор по волейбол.

При проведеното гласуване, един от членовете на съвета е бил против, трима са се въздържали, а останалите са гласували позитивно за връщането на Стойчев.

Ето и цялото решение

На извънредно заседание на УС на БФВ реши:

„Потвърждава оценката си за слабото представяне на националите ни в последните две години. Потвърждава, че федерацията е създала всички необходими условия на тима. Преценявайки ситуацията, с евентуалното отказване на Матей Казийски и Андрей Жеков, и общественото внимание, приемайки съветите лично от премиера Бойко Борисов и Свилен Нейков, УС реши Радостин Стойчев и целият му щаб да бъдат върнати в отбора в името на олимпиийската квота. Предвид големия обществен интерес и в името на българския волейбол, щабът се запазва.“

След гласуваното решение, членът на съвета Любомир Ганев е споделил, че все още не са разговаряли с Радо Стойчев.

"Дано не каже „Не“ - е коментирал Ганев. "Това наше решение е повече от извинение към Радо, в името на България и Олимпиадата. Конфликт между треньора и федерацията не е имало никога, начинът на комуникация не бе какъвто трябва. Всички искаме България да отиде на Олимпийски игри в Лондон. Ние мислим за волейбола, затова взехме това наше решение" -е завършил легендарният ни волейболист.

Сега се очаква становището и на треньора, но всички са на мнение, че след това развитие на събитията, Стойчев ще води отбора ни в последната квалификация в столицата, както и след това при очакваното класиране на волейболистите ни за Олимпийските игри в Лондон.