Мистър България 2012 е Мартин Иванов

Архив Бургас

16-05-2012, 16:01

Снимка:

Radoslav Blagoev / Facebook

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Той е на 23 и е републикански шампион по плуване

23-годишният Мартин Иванов бе избран за е новия Мистър България 2012 г. на провелата се церемония снощи.

Мартин Иванов грабна титлата за най-красивия мъж у нас на лъскавата гала, а най-очарован от представянето му остана шефът на журито Лобсанг Арраке Кастеяно.

Той е студент в специалност "Счетоводство" в УНСС. Говори английски и италиански и е републикански шампион по плуване.

Негови подгласници станаха 18-годишният Владимир Енчев от Видин и Ивайло Андонов от Шумен (виж снимките). Последният по-рано спечели гласовете в конкурса по красота на УНСС. Владимир пък е все още ученик, но е запален по кану-каяк. Има няколко награди, а вече и покани за реклами.

Сценичната кариера на новия "Мистър България" е стартирала на улицата, където го канят за модел, стана ясно след церемонията снощи. 

"Мистър Испания" и колегите му избираха сред 24 хубавци от цялата страна. Претедентите дефилираха по всекидневно облекло, бански и официален костюм.

Над оценките пред подиума се потяха Теди Кацарова и Миро, "Мис България 2007" Юлия Юревич и Джуджи от предаването "На кафе".

Преди крайното класиране Миро се развихри на пианото. Дефилето на мачовците аплодираха Есил Дюран, Румънеца, Борислав Сапунджиев и още светски муцуни.

Стилистиката на шоуто беше вдъхновена от благотворителната кампания "Бъди ангел сега". Всички претенденти се включиха в подпомагането на деца, лишени от родителски грижи.

Победителят Мартин не е от вчера в бизнеса, но пък споделя, че хич не е възнамерявал да се занимава с дефилета. Още преди случайността да го отведе на подиума, е замислил кариерата в икономическата сфера. Дори сега като студент по счетоводство работи в подобна фирма. Мартин казва за себе си, че е "амбициозен, интелигентен и отговорен". Юнакът говори английски и италиански и е републикански шампион по плуване. 

"Мистър България" е третият приз за Мартин от конкурси за красота. Преди него той е носил короната на "Мистър София" и "Мистър Туризъм".

Последната победа обаче му осигурява възможност да представи страната ни на "Мистър Вселена" и "Мистър Туризъм континентал".

Първият му ангажимент е във Франция, където ще снима каталог за известна марка, любима на Брад Пит.