Добро утро в четвъртък!

Архив Пловдив

17-05-2012, 06:41

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

След загуба, ставай бързо. Успехът напред те чака. Хубав ден!

Сигурно утрото няма да е много добро за играчите и феновете на Локо Пд, но така е в живота - загуби, победи, радост, тъга... Лудогорец ни взеха Купата! Паднахме нелепо.

Майсторството е в това бързо да се изправиш, казват мъдри хора. Вярваме, че отбора на Локо го чакат много победи, а феновете много радост по трибуните. Дано!

Времето днес - хладно и облачно, валежи ще има в почти цялата страна. Прогнозата за следващите дни предрича затопляне и повече слънце.

Четвъртък - натоварен ден за съветниците от община Пловдив. Ще се сложи ли край на прословутия концесионен договор  за автобусните спирки, как ще наричаме площад "Джумая джамия" и кой ще е поредният нов почетен гражданин на Пловдив са само малка част от заложените предложения в дневния ред на заседанието.

На сесия се събират и местните депутати в община Родопи.

Репортери на ПловдивУтре ще следят дебатите и в двете общински зали. Подробности на страниците на сайта.

Чешки сенатори ще се срещат със студенти от ПУ „Паисий Хилендарски”.Гостите са членове на Комисията по образование, наука, култура, човешки права и петиции към Сената на парламента на Чешката република. Те ще се срещнат със студенти от „Славянска филология” с профил „Чешки език”.  Изборът на Пловдивския университет за официалната визита не е случаен. В България Пловдивския университет от 34 години е утвърден център на бохемистиката.

В Пловдив парламентарната чешка делегация ще се срещне и с представители на градската управа и чешката общност.

В програмата на чуждата делегация са включени разговори и с образователния министър Сергей Игнатов и културния Вежди Рашидов, също и с председателя на Парламента Цецка Цачева.

Европейският колеж днес представя проект за интеграция на имигранти от трети страни. Инициативите вървят от април до юни, като основната  цел е да се представи модел за интеграция на чужденци, които търсят възможност да останат в България по легален път.

По повод 17-и май - Международният ден за борба с хомофобията правозащитната организация за лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора в Пловдив организира спортен полуден и игри на открито в Градската градина в Пловдив. Инициативата започва в 16.30 часа.

Гост ще бъде Чавдар Арсов - национален треньор по шейни на улей, изгонен от Българската федерация по шейни на улей и естествени трасета заради участието си в конкурса „Мистър гей свят“.

Хубав ден, пловдивчани!