Мартин Димитров получи енциклопедия на идиотските оправдания

Архив Пловдив

17-05-2012, 15:49

Автор:

Мария Методиева

Всичко от Автора

ВМРО-НИЕ подариха на Мартин Димитров “ Джобна енциклопедия на идиотските оправдания”

Лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов и заместникът му Борис Ячев изпратиха в Парламента, като подарък на лидера в оставка на СДС Мартин Димитров книгата “ Джобна енциклопедия на идиотските оправдания”. “Поводът-обвинението на Мартин Димитров към нас, че сме били причината за разпада на Синята коалиция” заяви Петко Атанасов. По думите му това оправдание на Мартин Димитров за случващото се в Синята коалиция може да заеме достойно място в енциклопедията.

Петко Атанасов призна, че е бил изненадан от подобно обвинение. “ Нашето участие в някакви разговори, преговори и заговори за разбиване на Синята коалиция е единствено в сферата на научна фантастика. Но пък за сметка на това ние ясно можем да кажем, че вината за разпада на Синята коалиция е у двамата лидери - Мартин Димитров и Иван Костов. Политическото им късогледство и остарелите методи за работа и партниране с партиите в център-дясното пространство са истинската причина за случващото се”, каза Петко Атанасов. Във ВМРО-НИЕ са доволни от това, което става в СДС, защото смятат, че то може да подейства оздравително на сините, стига новото ръководство да не проявява политическата надменност, показвана до сега от Мартин Димитров и Иван Костов.

Петко Атанасов изрази учудване, че точно Мартин Димитров – човекът, водил разговорите с ВМРО-НИЕ за подкрепа на кандидата на сините – Румен Христов в президентските избори, днес говори за “срамна коалиция” с ВМРО-НИЕ и НДСВ “Поведението на Мартин Димитров сега показва неговото двуличие, както и това, че сме били прави, отказвайки да подкрепим кандидата им”, каза още Атанасов.