Престижни отличия за MAG COMMUNICATIONS в конкурса PR приз 2012

Архив Бургас

17-05-2012, 15:10

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Първите награди са две и са в категориите "PR проект в публичния сектор" и "Политически PR"

MAG Communications e един от големите победители в конкурса PR Приз 2012, като спечели най-престижните отличия в две категории.

Първо място в дванадесетото издание на конкурса PR Приз 2012 за "PR проект в публичния сектор" бе присъденo на агенция MAG Advertising, част от комуникационната група MAG Communications, собственост на Красен Кралев.

MAG Advertising спечели оценката на журито от български и чужди експерти с "България – спомени с усмивка" – PR кампания на България на целеви пазар Русия (2011) по проект на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ). Kампанията постигна високи резултати и отчетлив ръст от 20,3% на руските туристи за 2011 г., като страната ни е посетена от общо 31 руски медии - водещи печатни издания и тв екипи и са генерирани над 300 публикации, 30 обширни материала и 9 филма в общо 5 телевизионни канала, представящи възможностите за туризъм у нас.

Проектът, който спечели признанието и най-високата оценка на журито сред участниците от всички категории в конкурса, е кампанията на "Коалиция Варна Утре - Искаш ли нещо различно?", реализирана от Propaganda Public Communications, PR звеното в групата на MAG Communications. Креативният подход на реализация, стратегическото планиране и постигнатите резултати на вота впечатлиха не само журито, но и гостите на публичното представяне в рамките на конкурса и категорията "Политически PR". Само за малко повече от месец, изцяло новата "Коалиция Варна Утре" успя да стане трета политическа сила в общинския съвет във Варна и да изпревари много от фаворизираните кандидати за управата на морската столица. "Коалиция Варна Утре" излъчи четирима свои представители, които се наредиха веднага след избранниците на двете най-големи политически сили в страната и буквално "отвя" с резултата си, парламентарно представени партии с история в региона.

Агенцията печели най-високото отличие за "Политически PR" за втори път в рамките на конкурса PR Приз, организиран от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО).

В PR Приз 2012 - най-представителното състезание за постижения в сферата на комуникациите в страната - участваха 46 проекта в различни сфери на комуникациите, представени от общо 30 компании, агенции и организации.