Проклятието на Кенеди покоси още един член на семейството

Архив Бургас

17-05-2012, 17:18

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Мери Кенеди - съпругата на Роберт Ф. Кенеди-младши беше открита обесена

Мери Кенеди - съпругата на Роберт Ф. Кенеди-младши беше открита мъртва в дома си в нюйоркското предградие Бедфорд.

52-годишната Мери вероятно се е обесила сама в плевня в двора на имението. Официална информация обаче ще има след аутопсията, насрочена за днес.

Според съседите й в последно време Мери била депресирана и се притеснявала, че ще изпадне във финансови затруднения след развода си, дори ще загуби дома си.

Мери Кенеди бе смятана за много талантлив архитект, специализиран в еко дизайна, но приживе имаше проблеми и с наркотиците и се лекуваше от наркозависимост в специализирана клиника.

Робърт Ф. Кенеди-младши е известен адвокат, специализиран в защита на околната среда, а също и активист и радиоводещ. Мери Кенеди е втората му съпруга. Те се ожениха през 1994 г., месец след развода на Робърт с първата му жена, и имат четири деца. През май 2010 г. Робърт подаде молба за развод, който все още не е приключил.

Три дни след внасянето на бракоразводните документи Мери Кенеди бе хваната да шофира в нетрезво състояние. Същото се случи и през август 2010 г. и в резултат й бе отнета шофьорската книжка.

Той е син на сенатора Робърт Ф. Кенеди (убит през 1968 г.) и племенник на президента на САЩ Джон Ф. Кенеди (убит през 1963 г.). Робърт е и първи братовчед на Джон Кенеди-младши, който загина заедно със съпругата си при самолетна катастрофа през 1999 г.

Само през последните години починаха сенатор Едуард (Тед) Кенеди, водеща фигура на Демократическата партия, и Юнис Кенеди Шрайвър - основателка на световното спортно движение за хора с интелектуални затруднения "Спешъл олимпикс" (Special Olympics).