Милион румънци избират нашето море за лятната почивка

Архив София

18-05-2012, 17:07

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Ранните записвания от северната ни съседка за почивка у нас бележат ръст от 6% спрямо миналата година

Повече от 1 млн. румънски туристи се очаква да почиват на нашето море тази година, съобщи зам.-министърът на икономиката Иво Маринов.

По негови данни ранните записвания от северната ни съседка за почивка у нас бележат ръст от 6% спрямо миналата година, предава БургасУтре, позовавайки се на СтандартНюз.

България очаква между 6 и 8% ръст в броя на всички посещения за почивка и екскурзия през тази година. Според Маринов все по-често страната ни се посочва за добра дестинация като цени и условия.

Над 960 хил. туристи от Румъния са посетили България през 2011 г. – ръст от 4,6% спрямо предходната година. От изказването на зам.-министъра стана ясно, че предстои да бъде реализирана интегрирана рекламна кампания на родния туризъм на румънския пазар, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие”.

На форума, където присъстват представители на над 20 румънски фирми и медии, Маринов рекламира основните продукти, които страната ни предлага – морски летни почивки, ски почивки, културни обиколки, СПА, голф, селски, приключенски и кулинарен туризъм.

Ръстът на руските туристи у нас пък може да достигне 30%, прогнозират от консулската служба в Москва. (Още тук)