Удариха група дилъри на амфети и трева в Младост 3

Архив София

18-05-2012, 14:40

Снимка:

© МВР

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

Полицаите открили и няколко плантации с над 400 растения марихуана

След няколкомесечно разследване по сигнал за мъж с прякор Орльо, който пласира наркотици в Младост, полицията спипа група дилъри.

Криминалистите установили самоличността на дилъра Орльо, който е на 36 години и е от село Лозен. Мъжът е стар познайник на полицията и е многократно регистриран за престъпления.

За него работели две момчета - на 20 и на 26 години, които също са с досиета.

Криминалистите стигнали до снабдителя на групата - мъж с прякор Бонго, живееш в град Годеч.

Спецакцията по задържането на групата била организирана в следобедните часове на сряда - 16 май, когато Орльо имал среща с Бонго и другите двама дилъри.

Криминалистите наблюдавали паркинга пред блок в Младост 3, където живеел дилърът. Минути по-късно от кабрио слязъл Бонго с пакет под якето си, влязъл за кратко в кооперацията, след което излязъл и потеглил с автомобила.

Служителите на реда спрели колата на бул. Цариградско шосе в района на Орлов мост и го задържали.

Последвало и задържането на Орльо, който пътувал в колата си в посока центъра.

Единият от по-младите разпространители бил заловен пред блока на дилъра в Младост 3, а „колегата му” - в заведение до блок 206.

Криминалистите претърсили къщата на Бонго в Годеч. Три от помещенията й били превърнати в оранжерии за отглеждане на марихуана.

Иззети са над 60 саксии с поникнали до 60 см растения.

В една от стаите имало плик с около 60 грама канабис и електронна везна.

В двора разследващите попаднали на огромен парник - дължината му достигала 20 метра, широчината - 10 м, а височината - 2 м, оборудван с апаратура, лампи и термометри за грижливото отглеждане на марихуаната.

180 от растенията вече били достигнали 1.70 м, имало и 20 стръка разсад.

Огледът продължил и в четвъртък, когато в гориста местност в землището на Годеч, над махала „Найденовци”, била открита нива, засадена с канабис.
Оттам са иззети около 140 стръка.

В апартамента на Орльо са открити два лаптопа, старинни монети, записки и устройство тип „Оса”, а при личните обиски на задържаните - мобилни телефони, СИМ-карти и 3500 лева.

След задържането на групата и доклад на материалите в Специализираната прокуратура, са им повдигнати обвинения по чл. 321 и 354А.

Орльо, Бонго и 20-годишният дилър остават в ареста за 72 часа.

Всички членове на групата са стари познайници на полицията. Орльо е известен за кражба, грабеж и нанасяне на телесна повреда, Бонго – за обсебване, изтърпял е и двегодишна присъда в Германия за източване на банкови карти/ 20-годишният е регистриран за притежание на наркотици, кражба и обсебване, осъждан е.

26-годишният също е излежавал присъда за притежание на дрога, уточняват от СДВР.