Хамстера щял да покуши председателя на СГС Владимира Янева

Архив София

18-05-2012, 16:12

Автор:

СофияУтре

Всичко от Автора

В 11.05 ч. днес три служебни автомобила на ГДБОП са отвели Антон Петров-Хамстера

Служители на ГДБОП задържаха днес Антон Петров-Хамстера.

Арестът му е заради оперативна информация, че подготвя покушение срещу председателя на Софийския градски съд Владимира Янева.

В 11.05 ч. три служебни автомобила на ГДБОП са отвели Антон Петров-Хамстера в службата, съобщи адвокатът му Ваня Траянова.

В службата той престоял малко повече от час, след което отново подписал предупредителен протокол.

Преди седмица Хамстера бе задържан заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите заради подготвяно покушение срещу служител на МВР. Двамата бяха освободени ден по-късно с предупредителен протокол.

Името на Антон Петров доби обществена популярност около групата на „Наглите”. Хамстера е сочен за един от лидерите на групата за отвличания, извършила едни от знаковите похищения у нас през последните години, припомня Дарик. Той е сочен и като един от приближените на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и е сред подсъдимите по делото „Октопод”.

Димитър Желязков пък бе освободен от затвора в началото на март тази година. Митьо Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Той се превърна в първия признал се за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Бригадата на Очите бе разбита по време на предишното правителство. След като влезе в затвора, Желязков се раздели с голяма част от имуществото си, което бе отнето в полза на държавата. Престоят му зад решетките бе изпъстрен със скандали. Той редовно се радваше на домашен отпуск и облекчен режим.